Z UWAGĄ! pomagamy dzieciom z porażeniem mózgowym

powrót do listyPoprzednia

Zostań dawcą szpiku

Trwa akcja pn. „Zostań dawcą”, której celem jest powiększenie bazy potencjalnych dawców szpiku kostnego, a tym samym pomoc tysiącom osób chorych na białaczkę, oczekujących na przeszczepienie szpiku od dawców niespokrewnionych.
Zostań dawcą szpiku
Czesław Mozil wspiera naszą akcję

Dopasowanie dawcy do biorcy to jak „szukanie igły w stogu siana”. Prawdopodobieństwo znalezienia „bliźniaka genetycznego” wynosi od 1:25000 do 1:kilku milionów. Dlatego im więcej osób w bazie, tym więcej chorych będzie miało szansę na powrót do zdrowia.

Naszym partnerem w tej akcji jest Fundacja DKMS Polska – organizacja typu non-profit, największa w Polsce baza dawców komórek macierzystych. W ciągu dwóch dni po emisji ostatniego programu „Zielone Drzwi” w DDTVN, w bazie DKMS zarejestrowało się blisko 5000 osób. Ta liczba wciąż rośnie. Szczegółowe informacje: www.zostandawca.pl i www.dkms.pl

Czesław Mozil wspiera akcję Fundacji TVN "nie jesteś sam". Zobacz materiał z Dzień Dobry TVN!

Komentarze (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
tvnpix