Zostań dawcą szpiku
Czesław Mozil wspiera naszą akcję
Trwa akcja pn. „Zostań dawcą”, której celem jest powiększenie bazy potencjalnych dawców szpiku kostnego, a tym samym pomoc tysiącom osób chorych na białaczkę, oczekujących na przeszczepienie szpiku od dawców niespokrewnionych.

Dopasowanie dawcy do biorcy to jak „szukanie igły w stogu siana”. Prawdopodobieństwo znalezienia „bliźniaka genetycznego” wynosi od 1:25000 do 1:kilku milionów. Dlatego im więcej osób w bazie, tym więcej chorych będzie miało szansę na powrót do zdrowia.

Naszym partnerem w tej akcji jest Fundacja DKMS Polska – organizacja typu non-profit, największa w Polsce baza dawców komórek macierzystych. W ciągu dwóch dni po emisji ostatniego programu „Zielone Drzwi” w DDTVN, w bazie DKMS zarejestrowało się blisko 5000 osób. Ta liczba wciąż rośnie. Szczegółowe informacje: www.zostandawca.pl i www.dkms.pl

Czesław Mozil wspiera akcję Fundacji TVN "nie jesteś sam". Zobacz materiał z Dzień Dobry TVN!

Komentarze (1)

Zaloguj się, aby dodać komentarz
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
kasiok_karcz

Chciałam bym zostać dawcą krwi, szpiku byle czego żeby uratować komuś życie, ale mam 12 lat i niewiem czy pozwoli na to mój wiek. Proszę niech ktoś z fundacji tej odpisze i powie czy mogę być dawcą byle czego! :(

• Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Kup misia temu, kogo kochasz...

Kup misia temu, kogo kochasz...

tvnpix