• 16 edycja akcji Podaruj Misia

16 edycja akcji Podaruj Misia

16 edycja akcji Podaruj Misia

Akcja charytatywna "Podaruj misia" niebawem rusza po raz 16. Limitowaną, świąteczną edycję pluszaków będzie można kupić w drogeriach Rossmann w całej Polsce już od 1 grudnia 2021. Pieniądze ze sprzedaży zabawek wesprą budowę pierwszego w Polsce Centrum Psychiatrii Dzieci i Młodzieży, które powstaje na terenie Centrum Zdrowia Dziecka. Jak będą wyglądały tegoroczne misie?

Miś Doroty Wellman i Roberta Kupisza

Jednego z misiów zaprojektowała Dorota Wellman we współpracy z Robertem Kupiszem. Dziennikarka najczęściej stawia na wygodne zestawy, natomiast projektant znany jest ze swoich streetowych projektów i dokładnie w ten sam sposób ubrali swojego pluszaka. Ma on na sobie jasne jeansy, a także pomarańczowo-białą bluzę z kapturem. Wygląda niezwykle swobodnie i jest w wesołych kolorach.

Miś Małgosia - Małgorzaty Kożuchowskiej i Bizuu

Znana aktorka po raz kolejny dołączyła do akcji i nawiązała współpracę z duetem swoich ulubionych projektantek, czyli Bizuu. Miś Małgosia jest ubrany w uroczą błękitną sukienkę z falbanką, a na wierzch ma narzucony wełniany, biały sweterek. Jego głowę zdobi także srebrzysta kokardka. Stylizacja pluszaka idealnie odzwierciedla prosty, aczkolwiek elegancki styl artystki, a także kobiece projekty Zuzanny Wachowiak i Blanki Jordan.

- Małgosia to mój pierwszy miś od wielu lat wspierania tej akcji, więc bardzo się cieszę. Tym bardziej, że cel na który zbieramy w tym roku pieniądze jest niezwykle ważny: Centrum Psychiatrii dla Dzieci i Młodzieży - napisała Małgorzata Kożuchowska na Instagramie.

Miś Góraleczka Paulinka - Pauliny Krupińskiej i Petite Maison

Paulina Krupińska-Karpiel, tworząc stylizację misia Paulinki, postanowiła zainspirować się miejscem urodzenia swojego męża. Jej zabawka ma więc na sobie strój nawiązujący do Podhala, czyli białą koszulę, czarną kamizelkę ze złotymi wykończeniami, spódnicę w kwieciste wzory, zieloną kokardkę w pasie i czerwoną opaskę. Prowadząca Dzień Dobry TVN współpracowała z Zosią Ślotałą oraz jej marką dla dzieci i niemowląt Petite Maison.

- Mam nadzieje, że miś Góraleczka przypadnie Wam i Waszym dzieciom do gustu. To wielki honor i wyróżnienie być częścią tej wspaniałej inicjatywy - napisała Paulina Krupińska na Instagramie.

Miś Marcina Prokopa i Tomasza Ossolińskiego

Tomasz Ossoliński już od ponad 20 lat konsekwentnie buduje swoją markę. Jego projekty charakteryzują się autorską konstrukcją, precyzyjną formą i perfekcją w wykonaniu detali. Tworząc tegorocznego misia, zainspirował się stylem Marcina Prokopa. Pluszaka ubrał w biały wełniany sweterek, marynarkę w czerwono-granatowo-białą kratę, granatowe sztruksowe spodnie oraz beret z tego samego materiału. Bez wątpienia to właśnie ten miś jest najbardziej elegancki.

Akcja: Kup misia