24 września podczas 39.PZU Maratonu Warszawskiego kończy się tegoroczna, piątą edycję Pomocy Mierzonej Kilometrami. T-Mobile przekaże kolejny milion naszym podopiecznym!  Tymczasem ciągle jeszcze nie zwalniamy tempa – do niedzieli, 24 września, walczymy o uzbieranie ostatnich 10 mln kilometrów, których brakuje do osiągnięcia wymarzonego celu!

Jak co roku, wielki finał akcji i wręczenie czeku odbywa się podczas PZU Maratonu Warszawskiego. Od 9.00 do 16.00 w multimedialnym parku fontann działać będzie strefa T-Mobile, gdzie czekać na was będą ambasadorzy akcji: Maja Włoszczowska, Monika Pyrek, Monika Kuszyńska, Beata Sadowska, Robert Korzeniowski, Rafał Wilk, Przemek Cypryański. Z każdym z nich będziecie mogli przybić piątkę. Piątego miliona, który zostanie w niedzielę przekazany dzieciom z Fundacji, nie udałoby się zdobyć, gdyby nie wasz wysiłek i zapał do zbierania kolejnych kilometrów. Walka ciągle jeszcze trwa – zachęcamy do zbierania kilometrów do samego końca, bo do osiągnięcia 140 mln kilometrów ciągle brakuje nam jeszcze – tylko i aż! – 10 mln kilometrów. Przed nami już naprawdę ostatnia prosta! Na tym jednak nie koniec niedzielnych atrakcji. Dla tysiąca pierwszych osób, które pojawią się w strefie T-Mobile, są przygotowane pamiątkowe bidony Pomocy Mierzonej Kilometrami! Musicie tylko pokazać, że czynnie wspieraliście akcję (czyli uzbieraliście przynajmniej 5 kilometrów w rywalizacji Pomoc Mierzona Kilometrami w aplikacji Endomondo). Co jeszcze? Możliwość nagrania teledysku biegowego i otrzymania koszulki z logo! Ale najważniejsze są nie rzeczy, a wspólna radość. Tego dnia chcemy dzielić z wami sukces - a jesteśmy pewni, że z taką drużyną uda się go osiągnąć. Od czerwca biegaliśmy, jeździliśmy na rowerze, rolkach, hulajnodze, wózku inwalidzkim po to, by wspólnie zrealizować wielki cel – pomóc niepełnosprawnym dzieciom z naszej Fundacji. To nasze wspólne osiągnięcie i każdemu z was należeć się będą podziękowania, gratulacje i możliwość uczestniczenia w uroczystym przekazywaniu nagrody. Bądźcie tam razem z nami! Przekazanie czeku odbędzie się o 12.45 na głównej scenie.