• Władysławowo, Darłowo i Olsztyn – znamy zwycięzców Sztafety Miast w ramach akcji T-Mobile Pomoc Mierzona

Wakacyjny road tour strefy T-Mobile Pomoc Mierzona Kilometrami dobiegł końca. W letnie weekendy strefa odwiedziła najpopularniejsze wakacyjne kurorty, w których mieszkańcy i turyściw ramach Sztafety Miast wspólnymi siłami zbierali kilometry dla dzieciaków. Łącznie udało sie zebrać aż 13 563 kilometrów! Najbardziej aktywnym miastem okazało się Władysławowo, a zaraz za nim Darłowo oraz Olsztyn.

W lipcu i sierpniu wakacyjne miasteczko T-Mobile Pomoc Mierzona Kilometrami odwiedziło osiem najpopularniejszych polskich kurortów. Wraz z Projektem Plaża TVN, strefa zagościła na plażach w Świnoujściu, Dziwnowie, Kołobrzegu, Mielnie, Darłowie, Ustce, Władysławowie i w Olsztynie. Odwiedzający strefę mieli okazję sprawdzić swoją kondycję biorąc udział w corocznej Sztafecie Miast. Do dyspozycji plażowiczów były rowerki stacjonarne oraz bieżnie. Chętnych na zbieranie kilometrów nie brakowało. Najwięcej udało się zebrać we Władysławowie – aż 2 304 kilometrów. Drugie miejsce na podium zajęło Darłowo z wynikiem 2 250 kilometrów, a trzecie Olsztyn, gdzie uczestnicy sztafety zebrali 2 143 kilometrów.
Czytaj więcej na: bit.ly/2glLaW6

Akcja: Pomoc Mierzona Kilometrami