• Ogromna kwota zebrana na Balu Fundacji TVN. Amazon przekazał milion złotych na budowę Centrum Psychiatrii

Za nami Bal Fundacji TVN, na którym zbierane były środki na budowę Centrum Psychiatrii i Onkologii Dzieci i Młodzieży przy Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. W trakcie licytacji niezwykłych przedmiotów i spotkań darczyńcy przekazali na ten cel 2,9 miliona złotych. Najwyższa darowizna w czasie Balu Nocy Letniej Jednym z najważniejszych punktów…

Najwyższa darowizna w czasie Balu Nocy Letniej

Jednym z najważniejszych punktów uroczystości była niewątpliwie licytacja i przekazywanie darowizn. Po pierwszym podsumowaniu okazało się, że Fundacji TVN udało się zebrać 1,9 miliona złotych. To niewątpliwie ogromna kwota i duży wkład w budowę Centrum Psychiatrii i Onkologii Dzieci i Młodzieży przy Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, jednak, jak się za chwilę okazało - nie był to koniec zbiórki. Na scenę wyszła bowiem Marzena Więckowska, Head of Global Community Engagement firmy Amazon z czekiem na kwotę jednego miliona złotych. To dało łączną sumę 2,9 miliona złotych zebranych podczas balu.

Do tego dochodzą inne darowizny. Tym samym w czasie 11. charytatywnego Balu Fundacji TVN udało się zebrać blisko 5 milionów złotych.