Podziel się tym, co i tak oddajesz i przekaż 1,5% swojego podatku dla podopiecznych Fundacji TVN. Przekazany przez Was 1,5% podatku ma ogromne znaczenie i niesie wielką pomoc tysiącom chorych dzieci i osobom dorosłym.

Jak przekazać 1,5% podatku?

Wesprzyj naszych podopiecznych przekazując 1,5% swojego podatku. To bardzo proste. W zeznaniu podatkowym PIT 28, PIT 36, PIT 36L, PIT 37, PIT 38 lub PIT 39 w rubryce "numer KRS" wpisz: 00000 14124. PIT można wypełnić online przez usługę Twój e-PIT lub tradycyjnie z pomocą programu do wypełniania PIT. Jeśli jesteś emerytem lub rencistą, również możesz przekazać 1,5% swojego podatku dla OPP. Wystarczy złożyć PIT-OP czyli oświadczenia o przekazaniu 1,5% podatku wykazanego przez ZUS w PIT-40A. Należy w nim podać wyłącznie podstawowe dane dotyczące podatnika oraz dane Fundacji TVN.

W tym roku otrzymane 1,5% Fundacja TVN przeznaczy na remonty szpitali oraz leczenie i rehabilitację chorych dzieci i osób starszych.

Jak wykorzystaliśmy 1,5% podatku w poprzednich latach?

Z przekazanych w 2023 r. środków 1,5% realizujemy akcję ZDROWIE W GŁOWIE i tworzymy gabinety psychologiczno-psychiatryczne w szpitalach dla dzieci i osób dorosłych. Pierwsze gabinety już działają w Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. Obecnie zaczynają się remonty m.in. w szpitalach w Krakowie, Olsztynie, Opolu, Sokółce, Piszu. Gabinety pomogą w diagnozowaniu oraz terapii, a lekarze i terapeuci będą mogli leczyć chorych w dobrych warunkach.

W latach poprzednich dochód z 1% podatku przeznaczyliśmy m.in. na budowę Centrum Psychiatrii Dzieci i Młodzieży w Instytucie Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Od początku naszej działalności wspieramy też finansowanie turnusów rehabilitacyjnych, zakup nierefundowanych leków, remontujemy szpitale i kupujemy sprzęt medyczny dla państwowych szpitali, z którego korzystać będą tysiące chorych. I nadal chcemy to robić. Przekazany przez Was 1,5% podatku ma ogromne znaczenie i niesie wielką pomoc tysiącom chorych dzieci i osobom dorosłym.

Fundacja TVN

Zapisz się do newslettera:

Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco z działaniami Fundacji TVN.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację TVN z siedzibą w Warszawie przy ul. Wiertniczej 166 w celu otrzymywania newslettera.

Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych można znaleźć w Polityce prywatności.