Nysa to jedno z wielu miejsc w Polsce, które dotknęła powódź. Szczególnym budynkiem, który został zalany jest Szpital Powiatowy. Woda wdarła się na oddział ratunkowy, do laboratorium oraz doszczętnie zniszczyła drogi sprzęt - tomografy, rezonans oraz jedyną w województwie pracownię terapii hiperbarycznej.  “Fundacja TVN dla szpitala w Nysie” to akcja charytatywna, która wesprze finansowo zniszczoną placówkę.

Na start akcji Fundacja TVN przekaże szpitalowi pół miliona złotych. Równolegle uruchomiła zbiórkę charytatywną, która wspomoże remont i zakup sprzętu.

Dodatkowo na szpital zostaną przekazane wpływy ze specjalnego, charytatywnego bloku reklamowego emitowanego w najlepszym czasie antenowym, czyli w piątek 20 września między Faktami a Uwagą! TVN.

- W ten ukierunkowany sposób chcemy pomóc dotkniętym przez powódź mieszkańcom powiatu nyskiego, którzy na jej skutek będą potrzebować również szpitalnej opieki medycznej – mówi Zuzanna Lewandowska, prezeska Fundacji TVN.

Fundacja TVN od 23 lat wspiera polską służbę zdrowia. Przez ten czas angażowała się w wiele projektów charytatywnych, w tym sfinansowała remonty ponad 20 oddziałów szpitali na terenie całej Polski, a także budowy kilku specjalistycznych placówek, w tym Centrum Psychiatrii i Onkologii przy Centrum Zdrowia Dziecka. Fundacja pomaga wykluczonym ze służby zdrowia oraz wspiera placówki medyczne. W naturalny sposób zdecydowała się więc wesprzeć poszkodowany szpital w Nysie.

Darowizna i zbiórka mają na celu wsparcie finansowe remontu szpitala, a także zakupu wybranego sprzętu czy wyposażenie szpitala.

Dołącz do akcji  “Fundacja TVN dla szpitala w Nysie”:

fundacja.tvn.pl/wplac-online

SMS na nr 7356 o treści POMAGAM (koszt 3,69 zł z VAT)

BLIK nr 509 559 966

Nr konta bankowego: 25 1140 1010 0000 2581 1800 1001 (z dopiskiem „POWÓDŹ”)

Fundacja TVN

Zapisz się do newslettera:

Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco z działaniami Fundacji TVN.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację TVN z siedzibą w Warszawie przy ul. Wiertniczej 166 w celu otrzymywania newslettera.

Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych można znaleźć w Polityce prywatności.