• Światowy Dzień Walki z Rakiem

Światowy Dzień Walki z Rakiem

4 lutego to Światowy Dzień Walki z Rakiem. Zachęcamy Was do samokontroli i badań profilaktycznych. Niektóre z nich możecie wykonać Centrum Profilaktyki Nowotworów w Centrum Onkologii Instytutu im. M. Skłodowskiej-Curie w Warszawie. Kobiety w wieku 50-69 lat, które w ciągu dwóch ostatnich lat nie miały wykonanego badania mammograficznego w ramach…

Światowy Dzień Walki z Rakiem

Kobiety w wieku 50-69 lat, które w ciągu dwóch ostatnich lat nie miały wykonanego badania mammograficznego w ramach "Programu profilaktyki raka piersi", mogą umówić się na wizytę pod numerem telefonu – 22 546 22 10, 546 32 88, 604 513 333.
Zachęcamy też panie w wieku 25-59 lat, które w ciągu ostatnich trzech lat nie miały wykonanego badania cytologicznego w ramach "Programu profilaktyki raka szyjki macicy", do kontaktu z Centrum i ustalenia terminu - telefon 22 546 25 77, 546 25 87, 608 668 696.
Osoby, które chcą zbadać znamiona, mogą dzwonić pod numer 22 546 20 00.
Fundacja TVN wybudowała @Centrum Profilaktyki Nowotworów w 2011 r. O tym, jak ważne to miejsce, świadczy liczba badań wykonanych tam tylko w 2021 roku:
* 6200 mammografii bez skierowania
* 1300 mammografii na skierowanie